Bedankt prof. Bob Wielinga

Home / Blog / Bedankt prof. Bob Wielinga
Bedankt prof. Bob Wielinga

A dream come true

Ik denk nog vaak met heel veel plezier terug aan mijn tijd op de Universiteit. Sterker nog, ik mis het regelmatig een beetje. De sfeer, de interessante onderwerpen, de colleges, mijn medestudenten, de Universiteitsbibliotheek en Amsterdam in de vroege morgen. Van jongs af aan droomde ik ervan om ooit naar de Universiteit te mogen. Die droom leek ver weg toen de CITO score mij wees in de richting van de MAVO. Echter, mijn moeder heeft mij altijd gezegd dat als ik echt iets wilde, dat het zou lukken. Naar de Universiteit gaan was echt een droom en het is via een lange weg gelukt.

 

Prof. Bob Wielinga

Mijn eerste college kan ik me nog glashelder herinneren, ik heb er zelfs nog een foto van teruggevonden! Het was een college over Kennissystemen, gegeven door prof. Bob Wielinga. Wat een bijzondere man was dat. Als je het woord professor in de encyclopedie opzoekt, staat Bob zijn foto ernaast. De manier waarop hij onderwerpen uitlegde,de discussie met ons aanging en oprecht interesse toonde in wat we te melden hadden was geweldig. Niet te vergeten zijn indrukwekkende hoeveelheid kennis en voorkomen. Facinerend. Ik weet nog dat ik tijdens dat eerste college dacht: “Als Bob Wielinga je afstudeerdocent wordt, maak je borst dan maar nat…”. Drie keer raden wie ik als afstudeerdocent aangewezen kreeg…  “Dit haal ik nooit!”, dacht ik. Maar omdat ik zoveel respect voor Bob had en hem (en mijzelf) niet teleur wilde stellen, zette ik mij 1000% in. Ik kwam erachter hoe oprecht, behulpzaam en geduldig Bob was. Ik heb zoveel geleerd van deze man en ik put elke dag nog zelfvertrouwen uit deze ervaring.

My first lecture at the UvA
Mijn eerste college op de Universiteit van Amsterdam, door Bob Wielinga. (foto: 2004)

Francesca

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *