• Mijn naam is Francesca Vonk

  Freelance User Experience Designer uit Hilversum.

 • Ik ben User Experience Designer

  Gebruikersvriendelijkheid is key.

 • Enthousiast over Gamification

  Motiveren met behulp van spelelementen. Spelen zit in onze aard.

WERKERVARING

Freelance User Experience Designer – Francescavonk.nl

Als Freelance User Experience Designer werk ik met veel plezier aan o.a. Design research, interaction design, interface design, prototyping en usability studies. Dit jaar heb ik al mooie opdrachten mogen uitvoeren voor Kodision, Stichting ICTU en Logius - Ministerie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

2015-heden

User Experience Designer – Be Informed

Na een aantal jaren in het wetenschappelijk onderzoek te hebben gewerkt wilde ik ervaring opdoen in het bedrijfsleven. Voor Be Informed en heb ik 6 jaar als User Experience Designer gewerkt aan diverse projecten en opdrachten voor onder andere ANWB, Kadaster, DSM, CAK en de Europese Commissie.

2008-2014

Wetenschappelijk onderzoeker – Universiteit van Amsterdam

Na mijn Master Human Centered Multimedia, ging ik werken voor de Universiteit van Amsterdam. Ik zat in een onderzoeksteam en bouwde een prototype van een navigatiesysteem voor beginnend jong-dementerende. (Mensen van rond de 50 jaar.) Met dit prototype heb ik veel veldonderzoek verricht om zo tot richtlijnen te komen waaraan een degelijk navigatiesysteem zou moeten voldoen. Dit onderzoek werd gefinancierd door Senter Novem en was een samenwerking tussen de UvA en Universiteit Eindhoven.

2006 - 2008

Divers: Interaction design-, Php- en Linux jobs – UvA, HvA, iMediate BV.

In de periode 2002-2005 werkte ik naast mijn studie aan diverse klusjes voor: Hogeschool van Amsterdam waar ik als gecertificeerd Linux specialist een serveromgeving bouwde, de Universiteit van Amterdam waar ik als Linux specialist werkte aan een wetenschappelijke robot en voor iMediate B.V. als Interaction Designer en Php developer.

2002 - 2005

OPLEIDINGEN

MASTER - HUMAN CENTERED MULTIMEDIA – Universiteit van Amsterdam

Omdat ik de link tussen de software en de eindgebruiker miste en mijn hart niet uitging naar het programmeren van software zonder de eindgebruiker erbij te betrekken, koos ik ervoor om aan de Universiteit een Master te volgen op deze wens aansloot. Tijdens de master leerde ik nauwkeurig onderzoeken op te zetten en uit te voeren waar de gebruiker centraal staat in relatie tot technologie. Voor mijn afstudeerthesis heb ik onderzoek gedaan naar de perceptie van sociale intelligentie in robots voor gebruik in huiselijke omgeving, in relatie met acceptatie van technologie.

2004 - 2006

BACHELOR - HOGERE INFORMATICA – Hogeschool van Amsterdam

Tijdens deze studie werd ik klaargestoomd om als ontwikkelaar aan de slag te gaan. Destijds was PhP de taal om in te programmeren, maar ook C++ en Java behoorde tot het vakkenpakket. Tijdens de diverse projecten van een half jaar hebben we geleerd om in teams samen te werken. Tot vandaag de dag heb ik daar nog steeds baat bij. Voor mijn afstudeeropdracht programmeerde ik een formulieren wizard in PhP, HTML en MySQL en richtte ik een Linux systeem in die ik nauwkeurig documenteerde.

2005 - 2013

VAARDIGHEDEN

Mijn UX vaardigheden en behendigheid met tools.

DESIGN VAARDIGHEDEN

DESIGN RESEARCH
USABILITY TESTING
INTERACTION DESIGN
Prototyping
INTERFACE DESIGN
SCRUM

TOOLS

OMNIGRAFFLE
PHOTOSHOP
ILLUSTRATOR
FIREWORKS
AXURE

Portfolio

 • Personenregister kinderopvang en peuterspeelzaalwerken

  Personenregister kinderopvang en peuterspeelzaalwerken
 • Kodision B.V.

  Kodision B.V.
 • ANWB

  ANWB
 • Brabant Water

  Brabant Water
 • Kadaster

  Kadaster
 • Europese Comissie

  Europese Comissie
 • DSM

  DSM
 • CAK

  CAK

Contact

info@francescavonk.nl | 0625111534
of stuur een bericht via dit contactformulier

Naam*

Email*

Onderwerp

Bericht